130 let
Česko - Japonsko (Veselá pod košem).

Česko - Japonsko (Veselá pod košem). | foto: ČTK

Doporučujeme

České basketbalistky čeká ve čtvrtfinále silná Austrálie

Sport
  •   17:46
KARLOVY VARY - Na české basketbalistky dnes čeká obtížný úkol. Ve čtvrtfinále mistrovství světa nastoupí proti obhájkyním titulu Australankám, které potřebují porazit, pokud chtějí v domácím prostředí bojovat o medaile. Zápas Česká republika - Austrálie začíná v 18:30 a budeme ho sledovat v online reportáži.

"Nesmíme přemýšlet tak, že hrajeme proti posledním mistryním světa. Družstvo připravujeme tak, že jdeme vyhrát, ale je nutné, aby tomu každý věřil," prohlásil trenér Lubor Blažek, který věří, že v karlovarské aréně s pomocí zaplněné haly mohou Češky žhavému favoritovi zkomplikovat situaci a pokusit se o velkou senzaci. Tou by český postup bezpochyby byl.

Souboj České republiky s Austrálií bude v pátek od 18:30 v pořadí třetím čtvrtfinálovým soubojem v programu MS. Od 13:15 se v postovětském derby utkají celky Běloruska a Ruska. Dramatickou bitvu slibuje i duel úřadujících evropských šampionek z Francie s třetím týmem loňského ME Španělskem (20:45). Největší favorit mistrovství světa USA vyzve Koreu (15:30).

Přímé přenosy vysílá ČT4 a zápas ČR - Austrálie budeme sledovat online na Lidovky.cz/sport.

Veselá kontra Jacksonová: symbol čtvrtfinálové bitvy

Před dvěma týdny slavila česká basketbalistka Jana Veselá titul v zámořské WNBA a na mistrovské party v Seattlu si užívala i s australskými parťačkami Lauren Jacksonovou, mnohými experty považovanou za největší hvězdu současnosti, a Abby Bishopovou. Dnes večer ale jejich přátelství na dvě hodiny skončí, protože se ve čtvrtfinále světového šampionátu v Karlových Varech postaví ve vzájemném duelu na opačné strany palubovky. A souboj Veselé s jejími australskými kamarádkami dodá bitvě pořádný říz.

Autor: ČTK