• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
Tomáš Berdych v akci.

Tomáš Berdych v akci. | foto: AFP

Do boje jde dalších sedm Čechů, ale také favorité

Sport
  •   9:42
PRAHA/LONDÝN - Sedm českých tenistů se dnes pokusí na grandslamovém Wimbledonu probojovat přes první kolo. Šanci má především dvacátý nasazený Tomáš Berdych, který na trávě v londýnském All England Clubu nastoupí na novém kurtu číslo dvě jako druhý v pořadí k utkání proti domácímu Alexi Bogdanovicovi.

První den se do dalších bojů probil jen Ivo Minář. Nepříliš lichotivou bilanci se vedle Berdycha pokusí vylepšit i Radek Štěpánek, kterého čeká kolumbijský tenista Alejandro Falla.

Představí se také Nicole Vaidišová, Petra Kvitová, Iveta Benešová, Barbora Záhlavová-Strýcová a překvapit se bude snažit Lucie Hradecká, která změří síly s třináctou nasazenou Srbkou Anou Ivanovičovou.

Největší zápasy se ale obejdou bez české účasti. V 16:00 hodin by měl na wimbledonské kurty vyběhnout v Anglii populární Andy Roddick, který zde dvakrát v letech 2004 a 2005 dokráčel až do finále.Čeká jej Francouz Chardy.

A o dvě hodiny se zastaví v britském království čas, na centr kurt vyjde domácí miláček Andy Murray, pro kterého by Američan Kendrick měl být snadným soustem.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK