130 let

Rozhodčí - ilustrační foto. | foto: David Pavel, ČTK

Fotbalový svaz zbavil Kubíčka funkcí

Sport
  •   22:22
PRAHA - Disciplinární komise ČMFS dnes vyslovila místopředsedovi svazu a členovi výkonného výboru svazu Jiřímu Kubíčkovi zákaz výkonu ve všech svazových funkcí s platností od pátku.
Kubíček doplatil na své výroky v médiích, v nichž vedení svazu několikrát obvinil ze špatného hospodaření, ale nikdy nepředložil konkrétní důkazy a opakovaně se pak nedostavil ani na jednání disciplinární komise.

Ta se bude Kubíčkovým případem znovu zabývat osmého června. Informoval o tom předseda komise Alexander Károlyi. Komise zahájila na základě podnětu výkonného výboru řízení s Kubíčkem už druhého března.

Ředitel olomoucké Sigmy, který na svazu zároveň pracoval i v legislativní radě a komisi pro přestupy hráčů, totiž opakovaně tvrdil, že v hospodaření svazu není dostatečným způsobem vyjasněno několik desítek milionů korun v souvislosti s výdělkem na mistrovství Evropy v Portugalsku.

Vedení svazu definitivně vyúčtování všech nákladů, které souvisely s účastí českého týmu na Euru, provedlo loni v srpnu. Kubíček byl dnešním verdiktem disciplinárky zaskočený. "To bude asi nějaký omyl. Vůbec nevím, kvůli čemu bych měl být trestán a ani disciplinární
komise mi nikdy nesdělila, čeho jsem se měl dopustit.

Disciplinárka se zkrátka velmi mýlí," uvedl Kubíček s tím, že v nejbližších dnech zváží, jakým způsobem se bude bránit a jaké další kroky podnikne. Disciplinární komise zároveň rozhodla o zastavení výkonu funkce rozhodčímu Romanu Kumstátovi na jeden rok nepodmíněně. Kumstát, který se v nejvyšší soutěži objevoval jako asistent hlavního rozhodčího, porušil svazové předpisy tím, že se nedostavil k utkání dorostenecké ligy mezi Slováckem a
Spartou.

Zápas se sice kvůli nezpůsobilému terénu neodehrál, přesto Kumstát podepsal zápis o utkání a ještě si nechal vyúčtovat cestovní náklady.
Autoři: Lidovky.cz, ČTK