130 let

Diskuze

Uvízlí čeští horolezci jdou dolů, po uragánu vysvitlo slunce. ‚Bílá tma‘ je po několik dní uvěznila na Baruntse

Čeští horolezci Marek Holeček (46) a Radoslav Groh (32) se v polovině května vydali na další náročnou misi. Prvovýstup na himalájskou sedmitisícovku Baruntse (7129 metrů) severozápadní stěnou. První část jim vyšla, jenže po zdolání vrcholu zůstali uvězněni pod ním. V mlze, sněhové vánici, promrzlí v mokrém oblečení a téměř bez jídla.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P34e69t21r 88B32e57r63g

28. 5. 2021 15:43

Snad vše dobře dopadne. Kdybych neznal některé horolezce (sám tomu neholduji), divil bych se, proč tam lezou. Riziko je na našich horách, kde se mění počasí z hodiny na hodinu, ne tak v Himalájích. Mnozí spoluobčané o tom nemají ani potuchy. Když Rakonsaj s Psotkou slezli Mount Everest a Psotka při sestupu zahynul těsně pod vrcholem, prohlásil jej Colotka (předseda slov. vlády) národním hrdinou a žádal vedoucího výpravy, aby sehnal helikoptéru a dovezli jeho tělo na Slovensko.

0 0
možnosti
Foto

Snad to přežijí a potom přehodnotí tohle hazardérství. Kdyby tam lezli z nějakých pracovních, třeba vědeckých důvodů tak se to dá pochopit. Ale jen tak pro zábavu, takhle riskovat? Proč?

0 0
možnosti

Asi je to nějaká genetická úchylka, "dobrodruzi" byli i v dřívějších dobách.

Možná je závislost na zvýšené hladině adrenalinu stejná jako na drogách...

0 0
možnosti

Pohodový sestup, pokud prežijí.

0 0
možnosti