130 let

Inkriminovaný moment | foto: ČT24 , Reprofoto

Horváthovo 'hajlování' bude řešit komise

Sport
  •   16:17
PRAHA - Nepříjemnou dohru by mohlo mít pro záložníka Sparty Pavla Horvátha víkendové utkání jeho klubu s Viktorií Žižkov. Fanoušci si totiž po jeho skončení stěžovali na to, že Horváth hajloval před kotlem sparťanských fanoušků. Incidentem se bude zabývat disciplinární komise ČMFS.

Přestože Sparta nad Žižkovem vyhrála jasně 4:1, poznamenalo zápas řádění jejích fanoušků. Kvůli nim musel rozhodčí utkání dokonce dvakrát přerušit, nejprve po projevech rasismu a poté kvůli zapalování světlic.


Rowdies přidělali práci hasičům i policii. Těsně před koncem zápasu se proto desítky fanoušků v kotli uklidňoval asistent Siegl a spolu s ním se k plotu vydal i Pavel Horváth. "Pavel šel v dobré víře uklidňovat fanoušky, což se mu podařilo," tvrdí ředitel komunikace Sparty Lukáš Přibyl, který připomíná hráčovy charitativní aktivity.

Někteří z přítomných fanoušků si ovšem myslí něco jiného. "Pavel Horváth přišel k fanouškům, z davu se ozvalo "Sieg heil!" a pan Horváth na to 2x reagoval zdvižením pravice," tvrdí návštěvník zápasu na stránkách České televize.

A není sám. "O tomto incidentu vím, protože mě na to upozornili novináři a na svaz došlo i několik pohoršených upozornění," řekl Lidovým novinám předseda disciplinární komise ČMFS Alexander Károlyi. "Disciplinární komise se tím v rámci hodnocení celého uplynulého ligového kola bude na zítřejším zasedání zabývat a zaujme k tomu stanovisko. Rozhodneme o dalším postupu, nebo si vyžádáme další materiály," dodal.

Autor: Lidovky.cz