130 let

Wrestler Tyson Fury. | foto: Reuters

Pašování zbraní i moře kokainu. Superzápas mezi Furym a Joshuou má organizovat šéf irské mafie

Sport
  •   7:00
Praha - Superzápas. Jeden z největších, jaký boxerský svět pamatuje. Plánovaná bitva mezi Tysonem Furym a Anthonym Joshuou dostává po vlně superlativů první tvrdší direkt. Reputace utkání upadá poté, co na veřejnost prosákla informace, že za organizací souboje stojí šéf irské mafie, jehož klan je jedním z největších kokainových hráčů na evropském trhu.

Distribuce zbraní, drog a velké postavení v obchodu s kokainem. Gang, který má na svědomí více než dvě desítky lidských životů, stojí údajně za organizací boxerského superzápasu. Anthony Joshua se má postavit Tysonovi Furymu.

Jenže reputace utkání dostala pořádnou ránu. Daniel Kinahan, jenž má mít prsty v organizaci zmíněného duel dvou hvězd, je podle nejvyššího trestního soudu v Irsku zodpovědný za řízení obávaného klanu a má rovněž vazby na nezákonné činnosti v Asii, na Středním východě i v Jižní Americe.

Wrestler Tyson Fury.
Tyson Fury slaví.

Hlavní haló vyvolal Tyson Fury, když pronesl, že právě telefonoval s Danielem Kinahanem. „Informoval mě, že největší souboj v historii britského boxu je v suchu,“ řekl s klidem Fury a šokoval tím nejen politický svět. „Jsem ohromený tím, co Fury řekl,“ komentoval celou událost irský premiér Leo Varadkar a dodal: „Zmínil jméno, které má v naší zemi i jinde velmi pochybnou pověst a historii.“

Faktem, který hraje do karet údajnému šéfovi gangu, je to, že nebyl nikdy usvědčen. Kinahanova snaha o organizaci velkého zápasu tak může být v Irsku vnímána i jako očištění pošpiněného jména.

Anthony Joshua se raduje ze zisků čtyř pásů mistra světa těžké váhy.

O to se Kinahan snaží už ve spolupráci s bahrajnským princem. Společně se podíleli na organizaci akcí bojového umění a také na MTK Global, s níž je spojený i Fury. „O propojení Kinahana s mafií Tyson nic nevěděl,“ brání se mluvčí známého boxera.

Autor: Dominik Reiniš