130 let

Česká tenistka Lucie Šafářová na turnaji v Montrealu | foto: ČTK

V New Havenu se o semifinále utkají Kvitová se Šafářovou

US Open
  •   22:58aktualizováno  23. srpna 9:26
NEW HAVEN - Česká tenistka Petra Kvitová ve druhém kole turnaje v New Havenu Američanku Nicole Gibbsovou 6:2, 6:4 a postoupila do čtvrtfinále. O třetí semifinálovou účast za sebou se vítězka nedávného turnaje v Montrealu utká se spoluhráčkou z fedcupové reprezentace Lucií Šafářovou, jež naposledy zdolala Číňanku Čeng Ťie 6:4 a 6:0.

Dvaadvacetiletá Kvitová chce v New Havenu potvrdit dobrou formu před posledním grandslamem sezony US Open, který startuje v pondělí. Pátá hráčka světa po čtvrtfinálové účasti na olympiádě získala v Montrealu první letošní titul a před týdnem postoupila do semifinále v Cincinnati. "Chci tady odehrát co nejvíc zápasů a jít na US Open s dobrými výsledky a dobře odehranými zápasy," řekla Kvitová, která se s Šafářovou na okruhu WTA utká poprvé v kariéře.

Berdych prošel do čtvrtfinále ve Winston-Salemu

V New Havenu zase Šafářová napravuje dojem z předchozího vystoupení v Cincinnati, kde skončila hned v prvním kole. Nejprve postoupila při vedení 6:3 a 4:1 po skreči domácí Varvary Lepchenkové, ve středu jí na další vítězství stačilo 84 minut.

V úvodní sadě sice Šafářová prohrávala 2:4, ale od té doby už neztratila ani jeden game. Čtyřmi získanými hrami v řadě otočila první set a ve druhém již zlomené Číňance nenabídla ani jediný brejkbol.

V čtyřhře do semifinále postoupily stříbrné olympijské medailistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Druhý nasazený pár si ve čtvrtfinále poradil s německo-českou dvojicí Lena Grönefeldová, Květa Peschkeová dvakrát 6:3.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz