130 let
Jiří Veselý na trávě ve Wimbledonu.

Jiří Veselý na trávě ve Wimbledonu. | foto: Reuters

Tenista Veselý prošel v Bukurešti do finále a zahraje si o druhý titul

Sport
  •   14:00aktualizováno  14:49
BUKUREŠŤ/PRAHA - Tenista Jiří Veselý postoupil podruhé v sezoně do finále a na antukovém turnaji v Bukurešti bude hrát o druhý titul. První trofej v kariéře získal letos v lednu při premiérovém finálovém startu v Aucklandu. V rumunské metropoli porazil v dnešním úvodním semifinále Španěla Daniela Gimena 2:6, 6:1, 6:4.

Jedenadvacetiletý český reprezentant se s Gimenem utkal na okruhu ATP o účast ve finále podruhé za poslední dva týdny a oplatil mu semifinálovou porážku z turnaje v Casablance. V úvodu duelu to ovšem vypadalo, že Veselý prohraje s Gimenem i třetí zápas v kariéře.

V prvním setu přišel 46. hráč světového žebříčku třikrát o podání a za půl hodiny sadu ztratil. Ve druhé se ale situace na kurtu otočila a Veselý ji snadno získal 6:1. Poslední set pak rozhodl jediný brejk, který se českému hráči podařil ve třetí hře. Sám soupeři žádnou šanci při svém servisu nenabídl a čistou hrou duel dopodával.

I ve třetí sezoně za sebou tak bude mít turnaj v Bukurešti českého finalistu. V roce 2013 tam triumfoval Lukáš Rosol, vloni duel o titul prohrál.

V žebříčku ATP Veselý příští týden vystřídá Rosola v roli české dvojky. Zatímco Veselý si finálovou účastí vylepší osobní maximum zhruba na 34. místo, Rosol se po vyřazení ve čtvrtfinále propadne na začátek páté desítky.

Tenisový turnaj mužů v Bukurešti

Dvouhra - semifinále: Veselý - Gimeno (Šp.) 2:6, 6:1, 6:4. 

Autoři: ČTK, Lidovky.cz