130 let
Bez komentáře.

Bez komentáře. | foto: ČTK

Doporučujeme

Tenisté smázli Chorvaty 3:0 a uvidíme je ve finále Davis Cupu

Davis Cup
  •   15:50aktualizováno  17:42
PORIČ - Češi deklasovali Chorvaty 3:0. Osvědčená dvojice Štěpánek, Berdych sebrala dnes hned v první setu Chorvatům tři podání a zvítězila jednoznačně 6:1. Ve druhém setu se soupeř zlepšil, ale i tak ho naše dvojice získala v poměru 6:3, ve třetím pak triumfovala 6:4.

Davis cup on-line

Česká dvojka vletěla do zápasu jako velká voda. Ukořistila hned první podání Čiliče. Jediný bod pak domácí získali až při podání Zovkova. Velkou formu potvrdil i Štěpánek: "Od začátku jsme byli lepší po všech stránkách a úspěšně jsme to dotáhli do konce."

Domácí tenisté se ve druhém setu viditelně zlepšili, ale na v pohodě hrající Čechy prostě neměli. V bouřlivém prostředí český pár získal druhou sadu 6:3 a vykročil směrem k finálové bráně.

Cestu jim ještě zkomplikovali Chorvaté ve třetím setu, ale zejména Štěpánek hrál famózně. Na zlatou bránu zaklepali už v 9. hře při podání Čiliče, ale domácí tři mečboly ještě odvrátili. Při následném servisu Berdycha ale jí už otevřeli a za tradičního skandování: "Kdo neskáče, není Čech" mohli začít slavit.

Oba tenisté si pochvalovali skvělou atmosféru, kterou jim stovky českých fandů připravili. "Je hezké hrát znovu doma, i když hrajeme v Chorvatsku. Snad všichni přijedou i do Španělska," rozplýval se Berdych. V prosinci se totiž utkáme se Španěly. Obhájci získali třetí bod v duelu s Izraelem po výhře 3:1 na sety ve čtyřhře. "Čeká nás strašidelně silný soupeř, ale naše cesta není u konce a chceme přivézt pohár do Česka," vyhlásil Štěpánek cíl českého týmu.  

Autor: Lidovky.cz