130 let
Mimořádná příloha Vancouver 2010.

Mimořádná příloha Vancouver 2010. | foto: Lidovky.cz

Exkluzivně

Užijte si znovu olympiádu s mimořádným vydáním Lidových novin

Sport
  •   13:01
PRAHA - Před čtyřmi lety po olympiádě v Turíně si začali první fanoušci víc všímat drobné dívky ze Žďáru nad Sázavou. Kromě nadějných výsledků zaujala i tím, že o ní její trenér tvrdil, že příště už bude nejlepší rychlobruslařkou. Postupem času se ukázalo, že nešlo o přehnané chvástání. Na zimní hry ve Vancouveru odjížděla Martina Sáblíková jako velká favoritka.

Po dvou zlatých medailích a jednom bronzu se situace významně změnila - v menšině se ocitla hrstka těch, kteří jméno oslavované šampionky neznají. Sáblíková poskočila do exkluzivní kategorie miláčků národa, stala se z ní "naše Martina."

Jak si koupit speciální magazín Vancouver

K dostání ve vybrané síti prodejen nebo si jej objednejte přímo do vaší schránky.
Stačí jednoduše poslat SMS ve tvaru
ZOH JMENO PRIJMENI ADRESA

na číslo 902 11 50
a stostránkový magazín vám přijde během pár dnů do schránky.

Cena 1 SMS je 50 Kč, včetně DPH a poštovného

Ale pozor, žádný zázrak se nekonal, Češi se nezamilovali do rychlobruslení, jen mají rádi silné příběhy a Sáblíková jim jeden takový nabízí. Vypracovala se na vrchol přes zamrzlé rybníky a trénink na laminátovém prkně v předsíni panelákového bytu.

Úspěch Sáblíkové je jednoznačně nejsilnějším motivem, který si z letošních her každý zapamatuje. Až budete za pár let na její medailové kroužení po kanadském ledě vzpomínat, můžete si připomenout i další výjimečné události - stojí za to.

Samostatně prodejný stostránkový magazín Vancouver lze zakoupit ve vybrané síti prodejen od pátku 5. března za 49- Kč

Autor: Petr Adam