130 let
Lewis Hamilnton

Lewis Hamilnton | foto: Reuters

VIDEO: Už nezávodíš v McLarenu! Hamilton si spletl boxy

Sport
  •   14:51
Na trati vybojoval třetí místo a poprvé v barvách Mercedesu stoupal na pódium. Sám si však během závodu nebyl tak úplně jistý, za který tým jezdí. Při první zastávce šlápl Lewis Hamilton na brzdy, jak byl zvyklý v předchozích šesti letech, na stání McLarenu. "Chtěl jsem ušetřit jednu sadu našich pneumatik," žertoval po závodě.

Osmadvacetiletý Hamilton je ve formuli 1 od roku 2007, nikdy však nezávodil v jiné kombinéze než té se znakem McLarenu. V neděli v malajsijském Sepangu jel teprve druhou Grand prix s vozem Mercedesu a v prvních kolech byl natolik koncentrovaný na závod, že si tuto drobnou změnu neuvědomil.

Strhl volant do boxové uličky a suverénně zabrzdil u mechaniků McLarenu. Ti byli připraveni s pneumatikami pro Jensona Buttona, hbitě zareagovali a křičeli na něj, ať jede pryč. Hamilton rychle pochopil, takže ztráta se dala počítat v desetinách vteřiny.

"Je dobře, že z toho je pouze úsměvná historka," říká Hamilton. "Na moje umístění v závodě ta chyba neměla žádný vliv."

Podívejte se na video. Hamiltonova dlouholetá přítelkyně, zpěvačka Nicole Scherzinger, nemohla věřit svým očím, kam to její milý najel. Dobře se bavila.

zdroj: www.youtube.com

Britský pilot byl rád za první stupně vítězů v nové stáji, zároveň však dobře věděl, že za ně mohl děkovat pouze příkazům týmu. Nico Rosberg s druhým Mercedesem si lépe rozvrhl síly, měl pneumatiky v lepším stavu a mohl ho kdykoliv nahradit na třetím místě. Rychlost na to měl, povolení stratégů své stáje však nikoliv.

"Nico je skvělý závodník a úžasný týmový kolega," vypočítával po závodě Hamilton. "Měl jsem v závěru málo paliva a příliš opotřebované pneumatiky. Na mém místě měl stát on. Doufám, že budu mít šanci mu to vrátit."

Autor: