130 let

Nick Kyrgios během zápasu s Norem Ruudem v Římě. | foto: ČTK

VIDEO: Židle letěla vzduchem a nepoučitelný Kyrgios se dočkal ojedinělého trestu

Sport
  •   16:39
ŘÍM - Australský tenista Nick Kyrgios si do svého už tak obsáhlého rejstříku provinění proti tenisovým i mravnostním pravidlům může přidat další. Na turnaji v Římě byl po extempore diskvalifikován přímo na kurtu.

Abychom byli přesnější - Australan nejprve z kurtu dobrovolně odešel a diskvalifikace přišla vzápětí. Co se vlastně stalo?

Kyrgios v zápase druhého kola proti Noru Casperu Ruudovi prohrál první set 3:6, druhý ale získal 7:5 a ani za stavu 1:1 v setu rozhodujícím nebylo nic ztraceno. Vyhlášenému bouřlivákovi ale praskly nervy, když dostal trestný fiftýn za nadávky lajnovému sudímu.

Tenistova raketa šla prudce k zemi, následně Australan odkopl láhev s pitím a na kurt letěla i skládací židlička. „Dávám tomu sto procent, ale tihle dva zk....syni mi to kazí,“ křičel z kurtu Kyrgios směrem k jednomu z pískajících fanoušků. Měl na mysli hlavního a vrchního rozhodčího, který byl ke kurtu přivolán.

Nick Kyrgios s vítězným sombrérem a trofejí z Acapulka
Nick Kyrgios na tiskové konferenci.

Kyrgios asi už tušil, co se bude dít, a tak si za pískotu a nesouhlasných hlasů z publika sbalil svůj bag a jal se k odchodu do šatny. „Mám dost,“ dodal. Rozhodčí tak Kyrgiosovu diskvalifikaci, v tenise ne příliš častý jev, vyhlašoval už pouze před publikem a Casperem Ruudem.

Celý konflikt z Říma si pusťtě zde:

Konflikt se udál jen několik hodin poté, co se Nick Kyrgios v rozhovoru tvrdě pustil do svých slavnějších kolegů.

Světové jedničce Novaku Djokovičovi se vysmál za jeho pozápasové oslavy s tím, že jsou trapné, Rafaela Nadala nazval „ubožákem“ a jeho strýce a trenéra Toniho „idiotem“. Fernando Verdasco je pak podle australského tenisty „nejarogantnějším člověkem, kterého zná“.

Autor: oka