130 let

Jezdec stáje Audi Sport ABT Schaeffler, Brazilec Lucas di Grassi, slaví vítězství v Mexiku. | foto: ČTK/AP

VIDEO: Zoufalství v očích německého pilota, auto mu selhalo pár metrů před cílem

Sport
  •   10:07
Mexico City / Praha - Titul jednoho z největších nešťastníků měsíce února by mohl s velkou pravděpodobností patřit jezdci formule E Pascalu Wehrleinovi. Okruhové speciály zde jezdí na elektřinu, a v průběhu závodu je v televizním přenosu jasně vidět stav baterií jednotlivých monopostů. Wehrlein ještě zatáčku před koncem vedl, jenže jeho vozu došla na posledních metrech energie.

Všichni asi známe chvíle, kdy na přístrojích zbývá opravdu málo procent baterie, případně nám v autě dochází nafta či benzín. Ať už je to při jízdě po dálnici, celodenním používání telefonu nebo notebooku. 

Bývalý závodník formule 1 Pascal Wehrlein si jel v Mexiku pro vítězství ve čtvrtém střetnutí v roce 2019, zajel nejrychlejší kolo, do závodu navíc vstupoval z první pozice, jenže na závěrečné rovince mu auto „zemřelo“ a na poslední chvíli jej předjel Brazilec Lucas di Grassi.

V tu chvíli se Wehrleinovi ještě nezhroutil svět, protože auto dojelo setrvačností do cíle na druhém místě. 

Ale nakonec přišel i o stříbrnou pozici, protože traťoví komisaři dlouho zkoumali souboj právě mezi německým závodníkem a di Grassim, v němž si Wehrlein po jednom z bojů zkrátil trať a dostal trest – penalizaci ve výši pěti vteřin, která jej posunula až na šestou příčku, a tak se nikdo nemohl divit zoufalství v očích týmu mladého německého jezdce.

Podívejte se na sestřih celého závodu, v němž startoval například i legendární pilot formule 1 Felippe Massa:

Autor: Jan Krejcar