Lidovky.cz

Jahody a rajčata v polévce? Vyzkoušejte recept šéfkuchaře

Jídlo

  6:27
Vyzkoušejte letní osvěžující polévku podle šéfkuchaře Petra Šmrhy z restaurace „home by UNIC“. Tato studená polévka je velmi jednoduchá na přípravu a v horkých dnech potěší všechny strávníky.

Rajčatová polévka s mátou a jahodami foto: home by unic

Rajčatová polévka s mátou a jahodami

  • 500 g rajčat
  • 100 g cherry rajčat žlutých
  • 200 g jahod
  • 50 ml bílého octa
  • 0,5 dcl olivového oleje
  • 80 g cukru
  • citron
  • máta
  • sůl 
  • pepř 

Postup: Slupku rajčat a cherry rajčata na vrchní straně nařízneme nožem ve tvaru křížku. Velká rajčata vložíme do vroucí vody na cca 30 vteřin, cherry rajčátka na cca 15 vteřin. Po vyjmutí vložíme do studené vody s ledem. Oloupeme slupku.

Do mixéru vložíme velká rajčata, jahody, kostky ledu, ocet, cukr, mátu a citronovou šťávu. Vše rozmixujeme do hladka. Dochutíme solí, pepřem a dle potřeby dosladíme. Na dno talíře poskládáme oloupaná cherry rajčátka, segmenty jahod a zalijeme rozmixovanou polévkou. Pokapeme olivovým olejem a ozdobíme lístky máty. Dobrou chuť!

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.