Smažené medailonky mořského ďase s dalmátským bramborovým salátem
- 0,6 kg filet mořského ďase
- 3 vajíčka
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- olej na smažení
- 1 kg brambory typu A
- 3-4 ks červené cibule (množství dle chuti) nebo raději 1 svazek lahůdkové cibulky
- 100 ml panenského olivového oleje
- 100 ml obyčejného oleje
- 50ml vinného nebo jablečného octa
- sůl
- pepř
Postup: Ryby, ale také plody moře, se mohou smažit v těstíčku nebo v trojobalu. V těstíčku se zpravidla smaží oloupané krevety, langustiny nebo kalamáry. V trojobalu většinou rybí filé, např. ďas, makrely, tresky, ropušnice... Rybí maso je jemné a je rychle hotové, proto se smaží kratší dobu než ostatní masa. Krevety a langustiny jsou usmažené už za cca 2 minuty.
Bramborový salát: Brambory se uvaří ve slupce, zchladí, nakrájí na plátky. K bramborám přidáme ostatní ingredience, zamícháme a necháme odstát. Následně popřípadě přidáme ještě ingredience dle chuti.