Lidovky.cz

Italové v kuchyni: Jak na měkkého kraba se salátem?

Jídlo

  6:57
Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Měkký krab se salátem

  • 1 krab s měkkou skořápkou
  • 1 rajče
  • 1 avokádo
  • 1 červená cibule
  • 3 lístky salátu
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 citron
  • tempura
  • olivový olej
  • wasabi majonéza
  • sůl

Postup: Nejdříve si připravíme salát. Cibuli, rajčata a avokádo nakrájíme na malé kostičky a vložíme do misky. K zelenině přidáme nadrobno pokrájený salát společně se šťávou z jednoho citronu, olivový olej, sůl a vše lehce promícháme. Do další misky nasypeme lžíci hladké mouky s tempurou. Kraba ve směsi obalíme a na rozpáleném slunečnicovém oleji ho při teplotě 180° usmažíme dozlatova. Na talíř servírujeme se salátem a podle chuti přidáme wasabi majonézu.

Kdo pro vás vaří?

Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá kuchař dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina.

Autoři: ,
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.