Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Italové v kuchyni. Jak na tuňákový steak s restovanými fazolkami

Jídlo

  5:43
Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Tuňákový steak s restovanými fazolkami

(Tonno scottato con Fagiolini trifolati)

  • 200 g steak z tuňáka
  • 150 g dlouhých fazolí
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • bylinkový olej
  • sůl a pepř

Postup: Ve vroucí vodě povaříme fazolky. Na olivovém oleji orestujeme v pánvi stroužek česneku a přidáme uvařené fazolky. Osolíme, opepříme. Olivový olej se solí vmasírujeme do steaku z tuňáka a grilujeme maximálně dvě minuty z každé strany. Hotový steak s fazolkami servírujeme s bylinkovým olejem. Podle chuti dosolíme a opepříme.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...