18. června 2019 5:43 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Italové v kuchyni. Jak na tuňákový steak s restovanými fazolkami

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Tuňákový steak s restovanými fazolkami

(Tonno scottato con Fagiolini trifolati)

  • 200 g steak z tuňáka
  • 150 g dlouhých fazolí
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • bylinkový olej
  • sůl a pepř

Postup: Ve vroucí vodě povaříme fazolky. Na olivovém oleji orestujeme v pánvi stroužek česneku a přidáme uvařené fazolky. Osolíme, opepříme. Olivový olej se solí vmasírujeme do steaku z tuňáka a grilujeme maximálně dvě minuty z každé strany. Hotový steak s fazolkami servírujeme s bylinkovým olejem. Podle chuti dosolíme a opepříme.

apeAlena Pecháčková, corRichard Cortés
S. Trolljegeren 13:37 3.7.2019