Tatarák z lososa s avokádem, mangovým pyré a chlebem carasau
Suroviny:
- 200 g čerstvého lososa bez kůže
- 2 ks chlebu carasau
- 1 ks chilli paprička
- 1 ks avokádo
- 1 ks limeta
- 1 ks mango
- koriandr
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup: Čerstvého lososa zbavte kůže a s avokádem nakrájejte na malé kostičky, přidejte šťávu z celé limety. Posekejte koriandr, půlku chilli papričky a přidejte do misky. Osolte, opepřete, zakápněte trochou olivového oleje a vše pěkně promíchejte, dokud se avokádo trochu nerozpustí. Pro dozdobení nakonec rozmixujte mango a vytvořte z něho pyré.
Na talíř servírujte ve vrstvách. Na sardinský chléb carasau dejte trochu lososa, přidejte znovu kousek chleba a další vrstvu lososa. Nakonec dozdobte mangovým pyré.
Kdo pro vás vaří?V gastronomickém a kulturním marketu Manifesto na pražském Florenci najdete pop-up zaměřený na ryby a mořské plody Ryba je ryba, uznávaného italského šéfkuchaře Mattea De Carli, jehož podnik doporučuje michelinský průvodce a on sám je jedním ze dvou kuchařů, které italská akademie označila za hlavní propagátory italské kuchyně v Česku. |