16. července 2019 5:07 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Italové v kuchyni. Tatarák z lososa s avokádem, mangovým pyré a chlebem carasau

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Tatarák z lososa s avokádem, mangovým pyré a chlebem carasau

Suroviny:

  • 200 g čerstvého lososa bez kůže
  • 2 ks chlebu carasau
  • 1 ks chilli paprička
  • 1 ks avokádo
  • 1 ks limeta
  • 1 ks mango
  • koriandr
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup: Čerstvého lososa zbavte kůže a s avokádem nakrájejte na malé kostičky, přidejte šťávu z celé limety. Posekejte koriandr, půlku chilli papričky a přidejte do misky. Osolte, opepřete, zakápněte trochou olivového oleje a vše pěkně promíchejte, dokud se avokádo trochu nerozpustí. Pro dozdobení nakonec rozmixujte mango a vytvořte z něho pyré.

Na talíř servírujte ve vrstvách. Na sardinský chléb carasau dejte trochu lososa, přidejte znovu kousek chleba a další vrstvu lososa. Nakonec dozdobte mangovým pyré.

Kdo pro vás vaří?

V gastronomickém a kulturním marketu Manifesto na pražském Florenci najdete pop-up zaměřený na ryby a mořské plody Ryba je ryba, uznávaného italského šéfkuchaře Mattea De Carli, jehož podnik doporučuje michelinský průvodce a on sám je jedním ze dvou kuchařů, které italská akademie označila za hlavní propagátory italské kuchyně v Česku.

apeAlena Pecháčková, corRichard Cortés

Advantage Consulting, s.r.o.
BRUSIČ NA KULATO

Advantage Consulting, s.r.o.
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 000 - 34 999 Kč

Najdete na Lidovky.cz