Čerstvý salát s grilovanou chobotnicí
(Insalata fresca con polipo)
- 2 chapadla z chobotnice
- 5 lístků Biondo salátu
- 1 rajče
- 1 cuketa
- 1 citrón
- 1 červená cibule
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup: Cuketu, i se zelenou slupkou, nakrájíme na plátky, salát na velké kusy a rajče s červenou cibulí nakrájíme na kostičky. Z citrónu vymačkáme šťávu a vše vložíme do misky. Přidáme sůl, pepř, olivový olej a salát zlehka promícháme.
Chobotnici vložíme do vařící osolené vody a hodinu vaříme. Uvařená chapadla osolíme a čtyři minuty grilujeme na rozpáleném grilu. Hotovou chobotnici nakonec opepříme a můžeme servírovat. Podle chuti přidáme aromatickou sůl nebo bylinkový olej.
Kdo pro vás vaří?Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá Alberto také dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina. |