26. června 2019 5:55 Lidovky.cz > Relax > Dobrá chuť

Italové v kuchyni. Vyzkoušejte čerstvý salát s grilovanou chobotnicí

Od koho jiného se naučit, jak připravit pravé italské rizoto či těstoviny, než od Itala? Nechce se vám trávit v kuchyni při přípravě večeře příliš mnoho času? Zkuste chutné a přitom na přípravu nenáročné italské pokrmy. Server Lidovky.cz připravit seriál videoreceptů, díky kterým bude příprava italského jídla hračka.

Čerstvý salát s grilovanou chobotnicí

(Insalata fresca con polipo)

  • 2 chapadla z chobotnice
  • 5 lístků Biondo salátu
  • 1 rajče
  • 1 cuketa
  • 1 citrón
  • 1 červená cibule
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup: Cuketu, i se zelenou slupkou, nakrájíme na plátky, salát na velké kusy a rajče s červenou cibulí nakrájíme na kostičky. Z citrónu vymačkáme šťávu a vše vložíme do misky. Přidáme sůl, pepř, olivový olej a salát zlehka promícháme.

Chobotnici vložíme do vařící osolené vody a hodinu vaříme. Uvařená chapadla osolíme a čtyři minuty grilujeme na rozpáleném grilu. Hotovou chobotnici nakonec opepříme a můžeme servírovat. Podle chuti přidáme aromatickou sůl nebo bylinkový olej.

Kdo pro vás vaří?

Kuchař Alberto Vitale je sous chef italské restaurace Casa De Carli a pravou rukou mistra italské gastronomie Mattea De Carli, jehož restauraci pravidelně doporučuje Michelinský průvodce. Kromě angažmá v italské restauraci pomáhá Alberto také dohlížet na kvalitu kuchyně i v dalších restauracích italského mistra jako Maso je maso nebo Ryba je ryba. Vitale pochází z italského města Manerbio v Brescii, kde začínal v rodinné firmě s rybami Bagnolo Mella. Mezi jeho předchozí působiště patří řada italských restaurací včetně michelinské L´Officina.

apeAlena Pecháčková, corRichard Cortés

NÁZORY: Jaké léky pro děti vzít na dovolenou?
NÁZORY: Jaké léky pro děti vzít na dovolenou?

Jaké léky s sebou berete na dovolenou pro děti?