Carpaccio ze svíčkové, lesními malinami a kozím sýrem
- 200 g hovězí svíčkové
- 1 ks malý kozí sýr
- 50 g lesních malin
- 20 g rukoly
- olivový olej
- sůl a pepř
Postup: Příprava carpaccia je velmi jednoduchá. Potřebujete jen opravdu ostrý nůž a vychlazený talíř. Maso z hovězí svíčkové nakrájejte na tenké plátky a pokládejte je na připravený talíř. Nakrájené maso zakryjte potravinovou fólií. Poté jemně naklepejte celou dlaní, aby maso bylo ještě tenčí a hezký vyrovnané. Fólii sejměte. Přidejte sůl, pepř a olivový olej. Připravené maso dozdobte rozpůlenými lesními malinami, rukolou a hoblinkami kozího sýra. Nakonec ještě zakápněte trochou olivového oleje a servírujte.
Kdo pro vás vaří?V gastronomickém a kulturním marketu Manifesto na pražském Florenci najdete pop-up zaměřený na ryby a mořské plody Ryba je ryba, uznávaného italského šéfkuchaře Mattea De Carli, jehož podnik doporučuje michelinský průvodce a on sám je jedním ze dvou kuchařů, které italská akademie označila za hlavní propagátory italské kuchyně v Česku. |