Lidovky.cz

Šneci se vracejí na vánoční stoly. Jak na šnečí tartiflette poradí šéfkuchař

Jídlo

  5:07
Chcete letos na vánoční stůl položit něco speciálního? Připravte své rodině či hostům šneky. Není to nic těžkého, jejich přípravu zvládne každý. Jak na šnečí tartiflette poradí šéfkuchař Pavel Veltruský z restaurace Signature.

Šnečí tartiflette (pro 6 osob)

  • 500 g brambor
  • 36 ks šneků
  • 100 g lardonu (slanina uzená za studena) nakrájeného na nudličky
  • 1 dcl bílého vína
  • 2,5 dl smetany
  • ½ hrsti nasekaných kaštanů
  • 500 g  sýru Reblochon
  • 3 stroužky česněku
  • 1 cibule
  • 50 g másla
  • 100 g zauzené vepřové nožičky (uvařená obraná a nasekaná) 
  • sekaná listová petrželka
  • 3 ks tymiánu
  • sůl a pepř

Postup: Brambory oloupeme, uvaříme, nakrájíme na kostky a orestujeme na másle. Vedle dáme na pánev slaninu, maso z vepřové nožičky a šneky a také orestujeme na másle, poté přidáme cibuli, česnek, tymián a brambory. Celou směs zalijeme vínem, přidáme kaštany a pak zalijeme smetanu a zavaříme. Nakonec přidáme petrželku a všechno vložíme do zapékací misky, nahoru dáme podélně rozpůlený Reblochon a pečeme v rozehřáté troubě při 200°C 15-20 minut, dokud se sýr nerozteče. Dopečeme do zlatova.

Autor:
zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.