Bezte delat neco uzitecneho a neplacte furt...
95 % techto zarizeni v CR jsou prumerne ci podprumerne kvality . Trh si odstranenim smejdu a podprumernych podniku pouze pomuze a zakaznik si polepsi. Zajimave je jak ti dnesni kapitalisti maji stale natazenou ruku kdyz je volna ruka trku zatlaci do kouta ....
Protože jsem hodně cestoval po světě, musel jsem se stravovat jen v restauracích. Obyčejných i drahých. Ale málokde jsem narazil na tak špatná a předražená jídla jako u nás. O přístupu personálu k zákazníkovi ani nemluvím. Všechny bych vyhnal na školení třeba do arabského světa. Takže pláč restauratérů sdílím se smíšenými pocity. A v současné době raději jím doma. Já nevařím, ale manželka je znamenitá kuchařka. Preferujeme jednoduchá jídla, pokud možno, z co nejkvalitnějších surovin. Jenže v hospodách je nenajdete. Ani dobrý steak neumí udělat. A česká kuchyně, vždyť ti kuchaři neví ani, jak má správně chutnat. Ne tzv. kreativita, ale technologická kázeň, to je základ dobré kuchyně.
Taková dobrá svíčková, to se hned tak nenajde.
Budu upřímný. Málo co mne zajímá tak málo jako to, co se stane s luxusními restauracemi. Vlastně mě zajímá jediné, abych že svých daní nemusel živit další horu neschopných lemplu s natazenou rukou.
Lidé se naučili vařit a zjistili,že jíst ty předražené blafy je hloupost
Nejlepší je chleba se sádlem a s cibulí. To za války nebylo.
Možná, že ti "kvalitní" přijdou na to, jak je nesmyslné platit za pocákané talíře, nebo za argentinské vyzrálé hovězí ( nakoupené ve slevě v Makru, když už mu končí doba použitelnosti = odborně vyzrálé). Nevěříte? Jeďte se podívat - až bude normální provoz - k Makru - ráno před normální prodejní dobou.
''EET má vláda stejně jako naše přístup k tržbám z minulého roku a ty proplácí, tak u nás se nic takového neděje.''
A víte kolik by to stálo? Co ostatní obory, herci, kina, obchody, doprava, turistika a mnoho dalších! A to musím zdůraznit že váš obor je ten nejméně potřebný!