Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Veganská večeře za chvíli? Zkuste kari z červené čočky

Jídlo

  6:17
Jednoduchá a zdravá večeře? Je to snadnější než si myslíte. Dejte v kuchyni šanci červené čočce a budete překvapeni, jak jednoduše se s ní pracuje. Nechte se inspirovat.

Kari z červené čočky foto: Michaela Šupáková

Kari z červené čočky

  • 2 velké brambory
  • 2 větší mrkve
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 cibule
  • 100 g červené čočky
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • 1 lžička kari
  • špetka mletého římského kmínu
  • sůl
  • čerstvě nasekaný koriandr

Rozehřejte si nerezovou pánev a na olivovém oleji nechejte zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte lžičku kari, římský kmín a koření nechejte chvilku rozvonět. Přidejte rajčata, na kostičky nakrájenou mrkev, brambory a vše zalijte vývarem. Ztlumte plamen, pánev přikryjte pokličkou a nechejte probublávat cca 30 minut, dokud brambory a mrkev nezměknou. Před koncem vaření vsypejte červenou čočku a vše nechejte vařit ještě cca 5 minut do změknutí čočky. Hotové kari ochuťte solí a před podáním jej posypejte nasekaným koriandrem.

Recept pro KitchenAid.cz vytvořila Michaela Šupáková z blogu Cooking with Šůša.

Autor:
Témata: čočka, kari, večeře