Takzvaný Aka Burger (aka znamená japonsky červený) nabízí od června řetězec v Japonsku ve dvou variacích - s hovězím masem pod názvem Samurai Beef a s kuřecím masem jako Samurai Chicken. Oba sendviče obsahují také červený sýr a červené fazole. Červené barvy burgeru docílili kuchaři díky rajčatovému prášku, základem pálivé chuti je ostrá červená chilli omáčka a pasta z pálivých papriček.
V loňském roce uvedl Burger King na trh černé burgery, v dalších letech plánuje v kreativních variacích pokračovat. Své typické pokrmy bude zákazníkům servírovat také ve fialové, zelené a modré barvě. V roce 2017 se možná dočkáme i „duhového“ burgeru, uvedl server Independent.
Fastfoodové řetězce přistupují k novým variantám svých pokrmů v rámci limitovaných edicí, řetězec KFC v minulosti představil například kuřecí stehýnko v podobě USB nosiče.