6. května 2012 7:03 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Food Festival v Karlových
Varech přilákal davy

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 0Diskuse
Kuchaři soutěžili ve filetování lososa. | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Kuchaři soutěžili ve filetování lososa. | foto: ČTK
KARLOVY VARY Karlovarský Food Festival nabývá s každým rokem na rozměrech, ať už v počtu zúčastněných restaurací či konzumentů. Jeho čtvrtý ročník, který se odehrál v sobotu, přilákal tradičně před hotel Thermal davy. Lidé projedli téměř 5000 Karlíků, což je festivalová měna a jeden Karlík byl k mání za 20 korun.

Kromě ochutnávek mohli lidé sledovat řadu soutěží a některých se i zúčastnit. Do budoucna se má festival profilovat jako přehlídka regionální gastronomie, řekla Iva Hauptmannová z pořadatelského týmu.

ČTĚTE TAKÉ:

Počet stánků prezentujících restaurace, hotely nebo bary se letos zvýšil na téměř dvě desítky. Kromě vyhlášených karlovarských podniků, ať už to byly kuchařské a barmanské týmy z Grandhotelu Pupp nebo hotelu Thermal, se poprvé objevily také stánky "venkovské".

Restaurace na festivalu nevydělají, ale nalákají zákazníky

Například Hostince Na Statku z Jakubova. Podle Hauptmannové si přijeli akci prohlédnout rovněž z dalších podniků mimo Karlovy Vary s tím, že se představí příští rok. "Víme o řadě podniků, kde je gastronomie na špičkové úrovni," podotkla.

Přestože v případě Food Festivalu nelze hovořit o nějakém přímém zisku, má pro jeho účastníky určitě smysl, myslí si generální ředitelka Grandhotelu Pupp Andrea Pfeffer-Ferklová.

Řadu návštěvníků akce totiž konzumace pokrmů inspiruje k další návštěvě restaurací, jejichž speciality ochutnali. "Mnozí lidé žijí v představě, že návštěva určitých restaurací je pro ně nedostupná. Na festivalu se je snažíme z tohoto omylu vyvést. Což se nám snad, soudě podle některých ohlasů, daří," konstatovala.

Kuchaři soutěžili ve filetování lososa

Na karlovarský Food Festival se letos vrátila soutěž kuchařů ve filetování lososa, která by tady měla natrvalo zůstat v příštích ročnících.

Návštěvníci akce se mohli zapojit do soutěže v přípravě pravých francouzských palačinek a zjistit, že vůbec nejde o snadnou záležitost. Což platilo i pro další soutěž v přípravě pravých karlovarských knedlíků.

Premiéru měla letos gastronomická tvůrčí dílna pro děti, které mohly naplno popustit fantazii a ukázat zručnost při zdobení cukroví.

Lidovky.cz, ČTK
  • 0Diskuse




REGISTRACE NA SERVERU LIDOVKY.CZ, NEVIDITELNÉM PSU A ČESKÉ POZICI

SMS Registrace

Diskuse LN jsou pouze pro diskutéry, kteří se vyjadřují slušně a neporušují zákon ani dobré mravy. Registrace je platná i pro servery Neviditelný pes a Česká pozice. více Přestupek znamená vyřazení Vašeho telefonního čísla z registrace a vyřazený diskutér se již nemůže přihlásit ani registrovat pod stejným tel. číslem. Chráníme tak naše čtenáře a otevíráme prostor pro kultivovanou diskusi.
Viz Pravidla diskusí. schovat

Jak postupovat

1. Zašlete SMS ve tvaru LIDOVKY REG na číslo 900 11 07. Cena SMS za registraci je 7 Kč. Přijde Vám potvrzující SMS s heslem.

2. Vyplňte fomulář, po odeslání registrace můžete ihned diskutovat

Tel. číslo = login,
formát "+420 xxx xxx xxx"
Kód ze SMS je rovněž heslo
Vaše příspěvky budou označeny Vaším jménem, např. K. Novák.
* Nepovinný.
Odesláním souhlasíte s Pravidly diskusí.

Najdete na Lidovky.cz