Každý kraj vybral čtyři typické zástupce regionálních jídel, které lze sestavit do čtyřchodového menu. Zlínský nabízí například k ochutnání slováckou drkotinu, valašskou kyselici, moravskou kachnu a jako dezert nabízí frgály s tvarohovou, hruškovou či makovou náplní.
Menu Moravskoslezského kraje tvoří závin z listového těsta, sladkokyselá polévka kozí brada, hlavním chodem je kančí pečeně paní nadlesní a jako dezert mohou lidí ochutnat kiščok od babičky.
PSALI JSME: |
Publikace má podporovat zájem o Moravu v zahraničí. „Lidé v České republice se v nás vyznají, v zahraničí už tak ne. Značka Morava je ale ve světě vnímána,“ uvedl ke společné prezentaci regionů zlínský hejtman Stanislav Mišák (ČSSD).
Kraje už společně vydaly deset publikací, prezentují se společně i v zahraničí. Nová brožura vyšla v šesti jazykových mutacích. V zahraničí ji bude prezentovat vládní agentura CzechTourism. Publikace je pro veřejnost dostupná na krajských úřadech čtyř krajů a ve vybraných turistických informačních centrech.