Zapečené nachos s restovanou panenkou
- 600 g panenské svíčkové
- 2 lžíce oleje
- 100 g anglické slaniny
- 1 velká cibule
- 1 velká zelená paprika
- sůl, pepř
- oregano sušené
- 1 balení Chio Tortillas Hot Fiesta Chili
- 150 g tvrdého tučného sýra
- 1 sklenice Dip Mild Salsa
- koriandrová nať
Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka na ní orestujeme na nudličky nakrájené maso. Na povrhu bude dozlatova, uprostřed musí zůstat syrové. Opečené maso osolíme, opepříme a vyjmeme mimo pánev.
Do výpeku z masa vložíme na nudličky nakrájenou slaninu, na nudličky nakrájenou cibuli a nudličky papriky. Osolíme, opepříme a na středním plamneni cca 5 minut restujeme, až zelenina změkne, ale přesto uvnitř zůstane lehce křupavá. Vypneme plamen a k zelenině přimícháme maso a posypeme sušeným oreganem
Do zapékací mísy pro 4 osoby nasypeme 1/3 balení Chio nachos do stejnoměrné vrstvy. Posypeme jednou třetinou směsi masa a zeleniny, a nahrubo nastrouhaného sýra. Poté stejným způsobem vytvoříme druhou a třetí vrstvu. Vložíme do rozehřáté trouby na 200°C a 10 minut zapékáme. Po vytažení z trouby pokapeme salsou nasekanou koriandrovou natí a ihned podáváme.