Právě tento podnik se stal vítězem již třináctého ročníku prestižního žebříčku českých restaurací Maurerův výběr restaurací Grand Restaurant 2010.
Restaurace, která vznikla před třemi lety, patří do úspěšné sítě podniků Ambiente. Majitel Tomáš Karpíšek, který se specializuje na tematicky zaměřené restaurace, se tentokrát rozhodl pro českou kuchyni, ovšem na špičkové úrovni. Šéfkuchař Oldřich Sahajdák vaří jídla podle starých českých kuchařek a rodinných receptů.
Občas zde dokonce nahlédnou i do knihy z roku 1890 od M. B. Svobodové Kuchařská škola. "Proslulá francouzská kuchyně je postavená na poctivých surovinách. A stejně kvalitní může být i ta česká. Jenom se musejí sehnat kvalitní suroviny," tvrdí šéfkuchař.
Zajímavostí restaurace je, že se tu nepodávají klasické porce, ale můžete si vybrat ze dvou degustačních menu: českého a šéfkuchařova.
Z exkluzivní spolupráce Maurerova výběru s Lidovými novinami vzešlo speciální číslo magazínu Esprit s názvem Esprit Menu, které přinášíme jako součást dnešního vydání LN.
V něm najdete popis nejen vítězné restaurace, ale i podniků, které se umístily na dalších místech, stejně jako žebříček 100 nejlepších restaurací v Česku. Bodování vychází z návštěv nezávislých hodnotitelů. Na letošní ročence se podílelo celkem 484 hodnotitelů, kteří projedli celkem sedm milionů korun.
Žebříček restaurací Grand Prix Restaurant 2010
|
Recenze deseti nejlepších restaurací najdete ve středu v příloze Esprit Menu