Medové velikonoční perníčky
- 500 g hladké mouky
- 60 g másla
- 160 g cukru
- 100 g medu
- 2 vejce
- 2 rovné kávové lžičky jedlé sody
Med, cukr, máslo a vejce dáme do vodní lázně a šleháme, dokud se ingredience nerozpustí. Poté přidáme jedlou sodu a zašleháme ji. Směs po chvíli zhoustne do pěny. Sundáme z vodní lázně a přidáme přesátou hladkou mouku. Zaděláme těsto a dáme ho na hodinu do lednice. Vy vychlazení rozkrojíme na čtyři díly, postupně válíme a vykrajujeme perníčky.
Pečeme asi 8 minut v troubě vyhřáté na 180°C. Perníčky zdobíme klasickou bílkovou polevou (utřeme 1 bílek, 150 g moučkového cukru, lžičku citrónové šťávy). Vajíčka můžeme ozdobit i žloutkovou polevu. Na ni utřeme 2 žloutky se 100 g cukru moučky.
Velikonoce na serveru Lidovky.cz
Jaké články pro vás připravujeme?
|