Můžete tak zpracovat vepřové, kachní a vlastně jakákoli masa. V receptu se uplatní i kosti a kůže, přidají na chuti a navíc využijete i části zvířat, které se často nepoužijí a přijdou vniveč.
Nejlepší způsoby jak uchovat chuť i vůni letních rajčat |
Maso je ekologicky nejnákladnější potravina, upozorňuje Zachraň jídlo ve videoreceptu. Jedno kilo vepřového stojí 6000 l vody, což odpovídá asi 188 sprchám. U hovězího masa je to ještě mnohem více. Je proto důležité, naučit se poražená zvířata zužitkovat celá. Dnes umění zpracování pajšlu (vnitřností) nebo dělání ovarů bohužel skomírá.
Vrstvička sádla rilletes konzervuje, vydrží nám v lednici tři týdny až měsíc, pokud potřebujeme delší trvanlivost, skleničky s masem sterilizujeme hodinu až dvě