Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Cestování

Chorvatská kuchyně nabízí plody moře, sušenou šunku i řadu dalších specialit. Každý region nabízí něco svého


Všechno čerstvé. Pro místní speciality, ryby, ovoce i zeleninu zajděte na trh (na snímku splitské tržiště). | foto: Shutterstock

Premium Doporučujeme
Stejně jako je krajově pestrá česká kuchyně, vykazuje podobnou rozmanitost i chorvatský jídelníček. Je logické, že se menu vnitrozemských konob zcela liší od nabídky těch v přímořských destinacích.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit

Kromě tradičních receptur u chorvatského stolu ale potkáte i pokrmy inspirované okolními zeměmi. Gurmánské jazýčky si ale k Jadranu jezdí pochutnat především na pokrmech z moře, které umí zdejší kuchaři znamenitě připravit.

Zlatá rybka

Pokud bych měla do nebe vynést jedno jediné místo, kde dělají tu nejlepší rybu na světě, určitě to bude kouzelné místo v zátoce Šešula na ostrově Šolta. Šolta je maličký ostrov nedaleko Splitu.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!