130 let
„Nikdo sem nechodí, a dokud se lidé nebudou mít kde najíst a vyspat, tak ani...

„Nikdo sem nechodí, a dokud se lidé nebudou mít kde najíst a vyspat, tak ani nebude,“ pokračovala majitelka obchodu před dnešním znovuotevřením vnitřních restauračních a ubytovacích zařízení. | foto: Michal Růžička, MAFRA

Premium

Dovolená v Česku. Jak na ní ušetřit, kde bude plno a která místa ‚ostrouhají‘

Česko
  •   5:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
PRAHA - Hotely, restaurace a služby se intenzivně připravují na nadcházející letní sezonu, za covidu jim vyhládlo. Státy v rámci otevírající se Evropy včetně Česka bojují o každého turistu, aby si narovnaly skóre po loňském strmém padesátiprocentním propadu cestovního ruchu.

Podle nejnovějších predikcí musejí zdejší hoteliéři opět počítat převážně s českými hosty. Cizinců moc nepřijede a Češi se zase méně než před pandemií chystají do zahraničí. Na vině jsou především pokračující komplikovaná pravidla pro mezinárodní cestování a nejistota.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: Kristýna Macháčková