130 let
David Lynch a Chrysta Bell

David Lynch a Chrysta Bell | foto: chrystabell.com

Lynchova šansoniérka Chrysta Bell vystoupí v kině Aero

Kultura
  •   16:00
PRAHA - Americká zpěvačka Chrysta Bell představí v Praze své debutové album This Train, které produkoval slavný režisér David Lynch.

Do Prahy poprvé zavítá americká šansoniérka Chrysta Bell. Na koncertu v pražském kině Aero 10. října představí mimo jiné své debutové album This Train, které produkoval slavný režisér David Lynch.

Posluchači se se zpěvačkou mohou setkat i v rámci podvečerního workshopu, po koncertu bude následovat projekce Lynchova filmu Zběsilost v srdci.

David Lynch o zpěvačce:

"Chrysta Bell vypadá jako sen a Chrysta Bell zpívá jako sen. A je to sen, který se má naplnit."

Chrysta Bell zaujala Lynche už na konci 90. let, kdy natočili první skladbu Right Down to You. Později si zazpívala na soundtracku k jeho snímku Inland Empire. Na společné album si ale museli počkat 14 let, vznikalo postupně a vyvíjelo se tak, jako životní zkušenosti zpěvačky. Chrysta Bell svou kariéru v posledních letech spojila se skupinou Black Book Angel, která ji v Praze doprovodí. Letos na podzim chystají první společné album.

Deska This Train je podle pořadatelů "vybroušený klenot", který přenáší magickou atmosféru Lynchových filmů do smutných písní s nádechem šansonu.

Autor: ČTK