130 let

Harrison Ford opět jako Indiana Jones. | foto: Bontonfilm

Unikly první fotky lokace z nového Indiana Jonese. Natáčet by se mělo od příštího týdne

Kultura
  •   15:00
LOS ANGELES - Nový Indiana Jones vznikne, jak dokazují uniklé fotografie z placu. Nový „Indy“ tak není jen fatou morgánou fanoušků série, kteří o pátém dílu ságy mluví už od premiéry čtvrtého dílu v roce 2008. První klapka novinky by měla padnout již příští týden.

Snímky z chystaného natáčení zveřejnil na sociální síti Reddit uživatel s přezdívkou Switzerland_Forever. První ze dvou fotografií sice nabízí nic neříkající pohled na techniku a moře, druhá ale zobrazuje filmaři postavené trosky hradu.

Indiana Jones ve floridském Disneylandu.
Vršek hole boha Ra z filmu Indiana Jones a Dobyvatelé ztracené Archy.

Co je ale hlavní: pro fanoušky jsou fotografie nezvratným důkazem toho, že se na filmu pracuje. Od premiéry Indiany Jonese a Království křišťálové lebky, zatím uběhlo více než deset let. O pátém „Indym“ se začalo mluvit prakticky hned po premiéře čtvrtého dílu. Dosud ale neexistoval „hmatatelný“ důkaz. 

Každý díl oblíbené filmové ságy sleduje titulního hrdinu, jak pátrá po nějakém starověkém a velmi mocném artefaktu. Ačkoliv žádné podrobnosti o novince známé nejsou, pravděpodobně nebude výjimkou z pravidla. 

Známe ale obsazení. Kromě Harrisona Forda v titulní roli nový snímek nabídne i Phoebe Waller-Bridgeovou (seriál Potvora), Boyd Holbrooka (seriál Narcos) a Mads Mikkelsen (Chlast, seriál Hanibal). Noinku nebude režírovat Steven Spielberg, jak se dlouho předpokládalo, ale režisér James Mangold (Logan, Le Mans ´66). 

Jen malé srovnání - Harrisonu Fordovi je letos 78 let. Seanovi Connerymu bylo v době, kdy hrál Indyho otce ve filmu Indiana Jones a Poslední křížová výprava, jen 69 let

Autor: Jaroslav Totušek
  • Vybrali jsme pro Vás