11. ledna 2018 6:58 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Oběd kancelářských krys: Kterou pivovarskou restauraci navštívit?

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 4Diskuse
Vinohradský pivovar vaří vlastní pivo, které tu čepují ženy | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Vinohradský pivovar vaří vlastní pivo, které tu čepují ženy | foto:  Tomáš Krist, MAFRA

Chcete se naobědvat za dvě stravenky, ale nevíte, která restaurace či bistro stojí ve vaší čtvrti za návštěvu? Nezoufejte. Server Lidovky.cz přináší další díl exkluzivního seriálu, ve kterém vás seznámí jen s podniky, které za to opravdu stojí. Největší koncentrace malých pražských pivovarů je v samém centru města, i mimo něj ale naleznete zajímavá místa, kam stojí za to zajít na oběd. Pivovarským restauracím ve středu Prahu věnujeme některý z příštích dílů.

Libocký pivovar

V tomhle podniku není nad čím váhat, nejlépe se kuchyni daří klasické hospodské speciality jako zabijačkový prejt, guláš nebo španělský ptáček. 

  • Evropská 134, Praha 6
  • www.nadsarkou.cz, 733 502 600

Stálá nabídka zahrnuje i dva druhy řízků, s nimiž se vejdete do dvou stravenek. Doporučit se dá i kombinace některé z pivních chuťovek a štrůdlu s ořechy a rozinkami. 

Pivní tip: Aktuální nabídka piv se obměňuje, na čepu je obvykle alespoň jedna z jedenáctek (Šebestián, Chrudoš či Šárka) a jedno z tmavých piv; pozoruhodný je nepasterovaný a nefiltrovaný Černý pátek.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: Polévka je v poledne za pětatřicet, jídla mezi 89 a 119 korunami.

Jihoměstský pivovar

Kuchyně tu není nijak vyhraněná, v poledním menu můžete narazit na burger s trhaným vepřovým i čočku nakyselo s klobáskou, ba dokonce i buchtičky se šodó. 

  • Podjavorinské 11, Praha 4
  • www.jihomestskypivovar.cz, 222 352 242

Poučení labužníci ocení nejen solidní provedení pokrmů, ale též fakt, že kuchař ví, jak správně napsat Cordon bleu. To je v českých restauracích dost výjimečné. 

Pivní tip: Na Jižním městě se pivo vaří ve varnách navržených známým sládkem Františkem Richterem, kromě ležáku a jedenáctky bývá na čepu i pivo pšeničné.

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: Menu začíná na 105 Kč, dražší varianta je za 115 Kč

Vinohradský pivovar

Skladba menu odpovídá adrese, která je na okraji elegantních Vinohrad. Místo smaženého sýra tu vegetariáni dostanou zeleninu na červeném víně s pohankou, kdo má rád maso, ocení telecí kýtu s bramborovou kaší nebo játra s estragonem a granátovým jablkem. 

  • Korunní 106, Praha 10
  • www.vinohradskypivovar.cz, 222 760 080

Pivní tip: Asi nejoblíbenější jsou Vinohradská jedenáctka ze Žateckého poloraného červeňáku a ležák, milovníci alů ocení čtrnáctistupňovou aromatickou IPA. 

  • objednávka s dovážkou: ne
  • takeaway: ano
  • cenová hladina: Hlavní jídla se pohybují v rozmezí 110-120 Kč, specialita týdne stojí ještě o něco víc.

Kde jinde si dát Oběd kancelářských krys:

Petra Pospěchová
  • 4Diskuse




Najdete na Lidovky.cz