130 let

Inscenace Senses s devíti účinkujícími oslaví samu podstatu cirkusu - svobodného, hravého, vtipného, plného pohybu, fantazie a představivosti. | foto: Cirk La Putyka/Jakub Jelen

Svobodný, hravý a nevysvětlitelný. Takový je podle finského Komara režiséra cirkus

Na co do divadla
  •   18:00
Soubor Cirk La Putyka a finský režisér Maksim Komaro uvedou v pátek svou novou inscenaci Senses, která svojí poetikou naváže na předchozí společné projekty Isole, Batacchio, Kaleidoscope nebo Slapstick Sonata.

Inscenace s devíti účinkujícími oslaví samu podstatu cirkusu - svobodného, hravého, vtipného, plného pohybu, fantazie a představivosti. Velmi přirozeně propojí nejrůznější cirkusové disciplíny - od vzdušné a pozemní akrobacie, přes skoky na teeterboardu až po žonglování i divadelní žánry.

Inscenace Senses s devíti účinkujícími oslaví samu podstatu cirkusu - svobodného, hravého, vtipného, plného pohybu, fantazie a představivosti.

„S inscenací Senses chci pokračovat v linii své tvorby, která oslavuje cirkus jako takový - svobodný, neustále v pohybu, který se dá těžko popsat slovy, krásný a vtipný zároveň. Představení nemá konkrétní téma, tématem je cirkus jako takový, jeho podstata na jevišti,“ vysvětluje režisér Maksim Komaro, který se souborem Cirk La Putyka začal spolupracovat více než před deseti lety.

„Neočekávám, že by si jich diváci všimli, ale budou tam určitě přítomny. Svojí formou půjde o současné představení, které se bude volně pohybovat z jednoho cirkusového žánru do druhého,“ doplňuje Komaro.

Diváci tak zažijí vzdušnou i pozemní akrobacii, skoky na teeterboardu, pantomimu, současný tanec, klauniádu, žonglování, chůzi na chůdách, vizuální a objektové divadlo, magii i hudbu.

Autor: Lidovky.cz