130 let
George Ezra

George Ezra | foto: Christopher Anderson

George Ezra na Colours of Ostrava zazpívá o Budapešti i o Barceloně

Kultura
  •   10:35
Colours of Ostrava zveřejňují jméno další hvězdy ročníku 2018. Je jí čtyřiadvacetiletý britský zpěvák s nezaměnitelným hlasem George Ezra. S písněmi Budapest, Listen to the Man, Barcelona nebo Blame It on Me ovládl hitparády mnoha zemí.

„George Ezra v současné době připravuje druhé studiové album, jehož předzvěstí je aktuální singl Don’t Matter Now. Těšíme se, že na Colours of Ostrava představí nejen známé písně, ale právě i nové skladby,“ říká ředitelka festivalu Zlata Holušová.

George Ezra začal svoji hudební dráhu stylově: skladbou Budapest vlétl v roce 2013 do evropských hitparád a rádií jako blesk a rok na to s debutovým albem Wanted on Voyage, který v prodejích dosáhl třikrát na platinové ocenění, britskou dokonce ovládl.

Získal čtyři nominace na ceny Brit Awards, BBC Music Award i Ivor Novello Award, vyprodával show po celé Evropě a ve Spojených státech, kam vyjel se Samem Smithem, a zazářil v Glastonbury.

„Vím, že nemá smysl se brát vážně. Nerozumím tomu, proč se lidé berou vážně,“ tvrdí přes svůj raketový úspěch Ezra. Aktuální singl Don’t Matter Now je předzvěstí netrpělivě očekávaného druhého alba.

zdroj: www.youtube.com

Dalším novým jménem festivalového programu jsou britští Slaves. Dvojice Isaac Holman a Laurie Vincent produkuje na pódiu přímočarý, zuřivě chrlený punk, obohacený o prvky garážového rocku, hardcore a spalujících bluesových riffů. S debutovým albem Are You Satisfied? vyšplhali do výšin britské hitparády a byli nominováni na Mercury Prize.

Další ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 18. do 21. července 2018. Dalšími potvrzenými jmény jsou Ziggy Marley, Aurora a Cigarettes After Sex. Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v e-shopu na webových stránkách festivalu www.colours.cz a v síti Ticketpro.

Autor: obz