130 let

Druhá řada seriálu Stranger Things (2017). | foto: Netflix

Fenomén Stranger Things. Herci z populárního seriálu si finančně několikanásobně polepší

Kultura
  •   18:00
Mysteriózní seriál Stranger Things společnosti Netflix se stal celosvětově sledovaným hitem. Třetí série se začne natáčet až 23. dubna, ale serveru The Hollywood Reporter se podařilo získat informace o platech herců. Například dětští herci si od první série polepší více než osmkrát.

Ospalé městečko Hawkins bude i ve třetí sérii populárních Stranger Things semeništěm zla. S ním bude bojovat řada oblíbených postav z předchozích sérií. Tentokrát ale mají velmi dobrou motivaci - peníze. Společnost Netflix si chce jeden ze svých taháků udržet nedotknutý a hercům pořádně nafoukla platy. Konkrétní čísla zjistil web The Hollywood Reporter.

Platy herců jsou pro třetí sérii rozděleny do tří kategorií. Největší plat dostávají dospělí herci Winnona Ryderová (Joyce) a David Harbour (šerif Jim Hopper). Oba si přijdou na 350 tisíc dolarů za jednu epizodu. Dříve měli oba údajně dostávat „pouhých“ 100 tisíc dolarů.

Druhá řada seriálu Stranger Things (2017).
Druhá řada seriálu Stranger Things (2017).

Nadpřirozeno v maloměstě. Úspěšný seriál Stranger Things se hlásí s druhou sérií

Nejvíce si ovšem polepšila druhá kategorie, hlavní dětští herci. Finn Wolfhard (Mike), Gaten Matarazzo (Dustin), Caleb McLaughlin (Lucas) a Noah Schnapp (Will) si každý přijde na 250 tisíc dolarů za epizodu namísto 30 tisíc, které dostávali za první sérii. Důvodem změny může být nejspíše to, že si Netflix chce herce udržet, protože se už dříve objevily informace o tom, že si teď již slavní dětští herci hledají role jinde. Netflix ale odmítl platy svých herců komentovat.

Do třetí kategorie patří vedlejší herci. Natalia Dyerová (Nancy), Charlie Heaton (Jonathan) a Joe Keery (Steve) si teď každý přijde na 150 tisíc dolarů za epizodu.

První série se na Netflixu objevila v roce 2016. Seriál se dočkal ohromného úspěchu. Vyhrál cenu cenu Sdružení filmových a televizních herců (SAG) za nejlepší herecké výkony v televizní sérii. Zároveň získal ohromných osmnáct nominací na televizní ceny Emmy a čtyři z toho proměnil.

zdroj: www.youtube.com
Autor: Jaroslav Totušek
  • Vybrali jsme pro Vás