130 let
Snímek Piráti z Karibiku. Salazarova Pomsta.

Snímek Piráti z Karibiku. Salazarova Pomsta. | foto: Falcon

Filmové premiéry: popáté do Karibiku i absolutní posedlost tancem

Kultura
  •   18:00
Poslední květnový týden míří do kin dva snímky. Další dobrodružství neohroženého kapitána Jacka Sparrowa doplní strhující životní příběh odhodlané tanečnice.

Piráti s Karibiku: Salazarova pomsta

Filmové premiéry: legendární zubatá příšera i drama o sibiřském vyhnanství

Kaitána Jacka Sparrowa (Johnny Depp) honí přízrak jeho minulosti. Doslova. V patách je mu posádka krveláčných pirátských duchů vedená kapitánem Salazarem (Javier Bardem). Ten si vytyčil jediný cíl - zabít každého piráta, který brázdí vody Karibiku. Speciálně s Jackem má ještě navíc nevyřešené účty z minulosti. Aby měl Sparrow vůbec nějakou naději, tak musí nalézt Poseidonův trojzubec, zbraň, o která vlastně ani nikdo neví, jestli existuje. S hledáním mu pomůže Carina Smyhová (Kara Scodelario), nadaná astronomka, a Henry (Brenton Thwaites), tvrdohlavý námořník. I tak ale není vůbec jisté, zda Jackova dosud nejmocnějšího protivníka porazí.

zdroj: www.youtube.com

Polina

Polina (Anastasia Shvetsova) byla vždy neobyčejné děvče. Již jako mála se stala žákyní věhlasného profesora baletu Bojinského. Polina je svou pílí a talentem na výborné cestě stát se členkou moskevského Velkého divadla. Jednou ale zajde na vystoupení francouzského souboru výrazového tance. Polina je uchvácená a vše se pro ni mění. Dívce je jasné, že v baletu už pokračovat nemůže. Odcestuje do Francie a dá se k učení choreografce Liirii Elsaj (Juliette Binoche). Polina se ale nedokáže plně vzdát své baletní průpravy a stát se tanečnicí. Svůj sen nechává se smutkem za sebou a stěhuje se do Antverp, kde se živí jako servírka. Tím ale její dramatický příběh vůbec nekončí...

zdroj: www.youtube.com
Autor: Jaroslav Totušek
  • Vybrali jsme pro Vás