130 let

Jennifer Lawrenceová jako agentka Dominka Jegorovová. Snímek Rudá volavka (2018). | foto: CinemArt

Filmové premiéry: slavná krasobruslařka s ruskou agentkou zavítají do sídla démonů

Kultura
  •   18:00
PRAHA - První březnový týden míří do českých kin sedm filmů. Autentický příběh ze světa krasobruslení doplní okouzlující Jennifer Lawrenceová v osidlech tajných služeb, zdánlivě fingovaná vražda, radikální změna v životě teenagerky, drsný chlápek s kladivem, animované patálie se zahradními dekoracemi a nejstrašidelnější dům americké historie.

Lady Bird

Christine (Saoirse Ronanová) je zoufalá. Má pocit, že její život nikam nesměřuje a navíc je pod neustálým dohledem její matky. Zbývá ji už jen jedna naděje - radikální změna. Komedie o jednom nezvyklém dospívání okouzlila diváky i kritiku - svědčí o tom dva Zlaté glóby a pět nominací na Oscara.

zdroj: www.youtube.com

Já, Tonya

Krasobruslařka Tonya Hardingová (Margot Robbieová) byla miláčkem publika a velmi úspěšnou sportovkyní. V soukromí měla ale do křehké dívky opravdu daleko. Proslavila se ale hlavně svým fyzickým útokem na soupeřku Nancy Kerriganovou. Snímek Já, Tonya je dramatem s komediálními prvky podle skutečných událostí.

zdroj: www.youtube.com

Winchester: Sídlo démonů

Dům rodiny Winchesterových v Kalifornii je už více než sto padesát let zahalen tajemstvím. Údajně se v něm zjevují přízraky a ozývají se hlasy. Sama stavba je velmi záhadná - obsahuje totiž mnoho propadlišť a tajných chodeb. Pravdu u strašidelném domě se vydá zjistit Helen Mirrenová.

zdroj: www.youtube.com

Noční hra

Max (Jason Bateman) a Annie (Rachel McAdamsová) rádi tráví večery na večírcích s přáteli. Po řadě víceméně stejných večerů se Maxův bratr Brooks rozhodne tradici trochu oživit - v rámci jednoho večírku nafinguje vraždu. Sám je ale unesen a nikdo netuší, co je ještě hra a co se děje doopravdy. I přes temné vyznení příběhu je Noční hra divokou černou komedií.

zdroj: www.youtube.com

Filmové premiéry: věčně nevěrný Tom Hanks se na Floridě setká s pračlověkem

Rudá volavka

„Postavili mě před volbu: Zemřít, nebo se stát volavkou,“ říká ruská agentka Dominika Jegorovová (Jenifer Lawrenceová), aby vysvětlila, proč je jednou z nejobávanějších žen na světě. Dominka udělá vše, aby získala léky a zdravotnickou péči pro svou nemocnou matku. Třeba se také nechá naverbovat k ruské tajné službě. Cestují ale zkříží charismatický agent CIA a zatáhne Dominiku do té nejnebezpečnější hry.

zdroj: www.youtube.com

Nikdys nebyl

Joe (Joaquin Phoenix) je válečný veterán, který svůj život tráví v depresích nebo na nebezpečných misích. Jistý senátor si ho najme, aby zachránil jeho malou dceru, která se nucena být dětskou prostitutkou v nevěstinci. Joe tak mimoděk rozkrývá síť pedofilů, do které patří i několik prominentních osob. Joe bere kladivo a vydává se na cestu...

zdroj: www.youtube.com

Triky s trpaslíky

Chloe a její maminka už se zase stěhují. Tentokrát do velkého gotického domu se spoustou trpaslíků na zahradě. Dívce příjde, že se v domě něco děje, když se začnou ztrácet různé věci. Trpaslíci na zahradě si totiž žijí vlastním životem.

zdroj: www.youtube.com
Autor: Jaroslav Totušek