130 let
jasná páka po třiceti letech: Michal Ambrož, David Koller, Vladimír Zatloukal,...

jasná páka po třiceti letech: Michal Ambrož, David Koller, Vladimír Zatloukal, Petr Váša, Radovan Jelínek, Marek Minárik, Magdalena Krištofeková a Pája Táboříková. | foto: Reprofoto

Jasná páka představí novou desku na turné po celé republice

Kultura
  •   17:00
Skupina Jasná páka zahajuje 18. září podzimní turné s názvem No Sex No Drugs Tour 2014. Nový repertoár z první oficiální Černé desky zazní v podání Michala Ambrože, Davida Kollera a Petra Váši na patnácti místech, zahajuje v Čelákovicích a končí v Praze 19. listopadu.

Skupina, která vznikla před více než třiceti lety, vydala letos na jaře první oficiální desku,  z níž v rádiích koluje singl Konec nočnícho toulek.  

zdroj: www.youtube.com

"Na začátku obnovení Jasné Páky byla pouze chuť občas si zahrát staré pecky, nové písně jsme začali tvořit až postupem času. Nová deska Jasné páky vznikala již delší dobu a tvořila se tzv. po kouscích de facto již od jejího znovuobnovení v roce 2008. Impulsem k přípravě jejího vydání bylo loňské turné při příležitosti 30tého výročí známého paličského článku ´Nová vlna se starým obsahem´ v bolševickém plátku Tribuna," říká Michal Ambrož a dodává: "Stále platí jasný vzkaz všem komunistům: "Pal vocud’"

Nový začátek v Meet Factory

V roce 2008 se pro příležitost slavnostního zahájení provozu pražského multikulturního centra Meet Factory rozhodli zakládající členové Jasné páky Michal Ambrož a David Koller po dlouhých pětadvaceti létech skupinu jednorázově obnovit. Radost ze společného hraní však vyústila v reinkarnaci kapely. Role frontmana se ujal Petr Váša. Vedle něj, a zmiňovaných zakladatelů, dále kapelu tvoří Vladimír Zatloukal, Marta Minárik a Radovan Jelínek.

Seznam měst, ve kterých vystoupí Jasná páka v rámci turné No Sex No Drugs Tour 2014 najdete na facebooku.

Autor: hep
  • Vybrali jsme pro Vás