130 let

Diskuze

Nelíbí se vám Nová scéna? Podívejte se, jak by mohla vypadat

Nová scéna Národního divadla by mohla dostat novou vizáž. Jednu z nejkontroverznějších budov, kterou tvoří tisíce skleněných tvárnic, dostali za úkol přeměnit mladí architekti. Vítězný návrh patří Jiřímu Maturovi. Realizovat se ale zatím nebude.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M. Černík

23. 3. 2010 17:47
TATO "SCÉNOGRAFIE" NIKOLI ARCHITEKTURA

je asi tím nejtrapnějším způsobem , jak něčemu nasadit zcela falešnou masku a s prominutím  dělat z prdu kuličku.

Je evidentní , že skoro všechny a hlavně oceněné návrhy jsou svou podstatou reminiscencemi  na Kaplického organickou archiekturu . Překvapuje mne, že se nenašel návrh, který by omotal do nafukovacího šlemu i starou budovu ND .

Je to unikát české blbosti - vynalézt živou a samostatně žijící  FASÁDU - NĚJAK POVĚŠENOU NA OBJEKT  A TOUTO BANDÁŽÍ ZCELA POPŘENÝ - TO NENÍ ARCHITEKTURA , TO JE MAXIMÁLNĚ KLAUSURA Z DÝZAJNU  a ještě na velmi sporné téma. A HLAVNĚ , ŠLO O SOUBOJ NĚKOLIKA GRAFICKÝCH SOFTWÉRŮ , JEJICHŽ VLASTNOSTI  GENEROVALY "NÁPADY" SOUTĚŽÍCÍCH , KTERÉ BYLY VLASTNĚ VEŠKERÉ ŽÁDNÉ. Kdyby nešlo o produkt počítačové grafiky  a soutěžící by byli bez PC  a plotrů , měli k dispozici tužku a barvy - to by bylo pokoukáníčko!!!!!???

Pokud by součástí fasády  byly skryté dvě protiběžné  skateboardingové dráhy -tobogány , snad by to jako projekt Járy d Cimrmana bylo možno prezentovat v bludišti Petřínských zrcadel. Takto - jsme zase světoví , jako se zbouráním Denisova nádraží . --- Naprosto neakceptovatelné, je to degenerát úlohy architekta a popřením smyslu a obsahu pojmu ARCHITEKTURA .

0 0
možnosti