130 let

Rihanna dokáže probouzet emoce i společenskou debatu. | foto: Reuters

Rihanna je tady. Ukáže, proč ji Britové milují

Kultura
  •   7:00
PRAHA - Zpěvačka Rihanna, která dnes vystoupí v pražské O2 areně, navštíví českou metropoli v době svých velkých úspěchů v britské hitparádě. Před pár lety přitom ještě účinkovala jen ve školních estrádách a na barbadoských plážích.

Dvaadvacetiletá barbadoská zpěvačka se letos na konci listopadu již podruhé dostala do čela britské hitparády alb i singlů. Na prvním místě žebříčku alb se umístilo Talk That Talk a na prvním místě singlů zůstala její nahrávka We Found Love. Právě spoluautor úspěšného We Found Love, skotský dýdžej a producent Calvin Harris, vystoupí v Praze před Rihannou.

Rihanna se v Praze zastaví na evropské části svého světového koncertního turné k albu Loud. Turné se protáhlo natolik, že současná hvězda showbyznysu zpívající ještě před pár lety na barbadoských plážích a školních estrádách stačila vydat další album Talk That Talk.

zdroj: www.youtube.com

Zpěvačka, jejíž celé jméno zní Robyn Rihanna Fentyová, se před české publikum vrátí po více než dvou letech od své zdejší premiéry; poprvé tu vystoupila v roce 2008 v hale na Výstavišti. Předvedla energickou show a působivá taneční čísla prokládaná četnými převleky. Rihanna zpívá písničky ovlivněné popem, r'n'b, reggae i dancehallem. Kromě největšího hitu Umbrella ji proslavily například písně Pon de Replay, SOS, Unfaithful, Break It Off či Shut Up and Drive. S prvním hitem Umbrella získala v září 2007 dvě ceny MTV Video Music Awards. Skladba, jež vznikla ze spolupráce s hiphopovou megastar, raperem Jay-Z, byla jedním z nejhranějších songů toho léta i v ČR.

Přední stránky světového tisku Rihanna zaplňovala nejen v souvislosti se svou hudební kariérou. Před dvěma lety ji v předvečer předávání cen Grammy napadl její tehdejší přítel, zpěvák Chris Brown. Za útok byl odsouzen na pět let podmíněně, k šesti měsícům veřejně prospěšných prací a k ročnímu kurzu proti domácímu násilí. Incident ve Spojených státech rozpoutal debatu o násilí v partnerských vztazích.

Autor: ČTK