130 let
A bum s ním o zem! Noví predátoři jsou rychlejší a silnější. Snímek Predátor...

A bum s ním o zem! Noví predátoři jsou rychlejší a silnější. Snímek Predátor (2018). Režie: Shane Black. | foto: FOX

Sexuální predátor v Predátorovi. Studio Fox muselo vystřihnout scénu s hercem Wilderem

Kultura
  •   18:00
LOS ANGELES - V novém Predátorovi si zahrál americký herec Steve Wilder. Ten je ale registrovaným sexuálním deviantem a studio Fox muselo jeho scénu z již hotového filmu vystřihnout. Predátor: Evoluce má českou premiéru naplánovanou na 13. září.

Americký herec Steven Striegel si ve filmu zahrál ve scéně, kde flirtuje s herečkou Olivií Munnovou. Munnová ve filmu ztvárnila hlavní ženskou roli. Zároveň upozornila režiséra i studio na to, že je Striegel vedený jako sexuální deviant. Herec se posléze všem přiznal k tomu, že se v roce 2010 snažil vlákat přes internet čtrnáctiletou dívku do sexuálního vztahu. Za svůj čin si tehdy odseděl šest měsíců ve vězení a dostal se na seznam sexuálních deviantů.

Velké vítězství pro Netflix. Zlatého lva na benátském filmovém festivalu získalo drama Roma

Shane Black a Predátor

Režisér Shane Black má ke značce Predátor velmi vřelý vztah - zahrál si totiž ještě jako herec zahrál po boku Arnolda Schwarzeneggera v prvním Predátorovi. Jeho postava, Hawkins, zemře téměř na úplném začátku. Důvodem proto mělo být i to, že byl Black v té době již zapsán i jako scenárista Smrtonostné zbraně a nesměl natáčení protahovat.

Režisér Shane Black (Iron Man 3, Správní chlapi) oznámil, že ho Wilder oklamal, protože mu lhal o povaze svých obvinění. „Když jsem si ráno přečetl zprávy, tak jsem pochopil, že mě můj přítel oklamal. Opravdu jsem mu chtěl věřit, když mi vše dříve popisoval. Věřím v druhé šance, ale ty občas nejsou zaručené,“ sdělil Black.

„Když jsme se dozvěděli o jeho přečinu, tak jsme z filmu celou scénu odstranili do čtyřiadvaceti hodin. Předtím jsme o tom nemohli vědět kvůli smlouvám, které studiu znemožňují ověřit u herců spolehlivost (background check, pozn. red.),“ sdělilo studio Fox webu Variety.

Herečka a modelka Olivia Munnová byla jednou z hlavních tváří kampaně #metoo a také jedna z prvních žen, které obvinily producenta Harveyho Weinsteina ze sexuálního obtěžování.

Americká herečka a modelka Olivia Munnová.

Příběh nového Predátora se točí okolo skupiny vojáků, kterou vede Quinn McKeena (Boyd Holbrook). Ti se budou muset postavit speciálnímu druhu predátorů, kteří jsou rychlejší a silnější než kdy dříve.

Autor: Jaroslav Totušek