• Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let
Skupina Lucie převzala cenu za interpreta dvacetiletí a desku dvacetiletí.

Skupina Lucie převzala cenu za interpreta dvacetiletí a desku dvacetiletí. | foto: ČTK

Lucie se vrací, koncertovat začne pro charitu

Kultura
  •   18:56
PRAHA - Poprocková skupina Lucie oficiálně potvrdila svůj návrat na hudební scénu. Velké turné ani nahrávání desky prý však zatím nechystá. Nejprve se chce rozehrát na koncertech pro charitu.

Informoval o tom server iDnes. "Po ocenění Akademií populární hudby Anděl jako skupina, interpret a album dvacetiletí a stále gradujícímu tlaku fanoušků chystá Lucie v původním složení velká překvapení.

Chce tak potvrdit, že se vždy snažila být o krok napřed v osobitém pojetí hudby, nových technologií a koncertního provedení turné," uvedli ve společném prohlášení členové kapely David Koller, Robert Kodym, Michal Dvořák a P.B.Ch.

O kapele

Lucie po počátečním období krystalizace personálního obsazení a hudebního stylu vstoupila na hudební scénu první singlovou nahrávkou v roce 1988.

V následujících šestnácti letech vydala sedm řadových studiových alb, dvě koncertní dvoualba a jeden výběr hitů.

V letech 1999 až 2002 čtyřikrát získala prvenství v anketě Český slavík.

Hudební publicisté spekulovali o brzkém návratu populární Lucie již delší dobu.

Jejich předpoklady podpořil nečekaný koncert, který Lucie v pátek odehrála v pražském Rudolfinu na večírku skupiny PPF miliardáře Petra Kellnera. Kapela vyhlásila v říjnu 2004 tvůrčí pauzu a 7. prosince poprvé se od té doby odehrála koncert v původním složení.

"Jsem nadšen, jaký je to maso, kolik je energie v naší muzice. Jako by snad ani nebyla pauza," komentoval utajené vystoupení kytarista Robert Kodym. První akci Lucie chystá na jaře příštího roku, kdy chce kapela podpořit nadaci Tereza Maxová dětem. V létě se stane patronem Oranžového kola Nadace ČEZ v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Sólo projekty

Klávesista Michal Dvořák zdůraznil, že všichni se budou nadále věnovat svým projektům: David Koller sólovému hraní, Robert Kodym Wanastovým vjecem a on sám projektu Vivaldianno. "Potěšilo nás, že naše hudba pořád dokáže rozžhavit publikum do běla. Jsme rádi, že jsme si zase společně zahráli po deseti letech v původním složení a těšíme se na další koncerty a akce," uvedla kapela jen krátce ke svému pátečnímu vystoupení na večírku PPF.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK