130 let

Alicia Vikanderová jako Lara Croft. Promo plakát ke snímku Tomb Raider (2018). | foto: Warner Bros.

Všichni se ji snaží zabít. Podívejte se na novou ukázku k filmu Tomb Raider

Kultura
  •   14:00
LOS ANGELES - Očekávaný filmový hit Tomb Raider na motivy stejnojmenné videoherní ságy se představuje druhou ukázkou. Slibuje akci, objevování zapomenutých hrobek a křehčí hlavní hrdinku, než tomu bylo doposud. Snímek vstoupí do českých kin 16. března.

Nová Lara v podání Alicie Vikanderové již není neohrožená akční polobohyně. Místo toho jde o poměrně křehkou dívku, která se snaží přežít v nehostinné divočině. Tam Lara snaží nalézt Richarda Crofta, svého ztraceného otce. Zabránit se jí v tom snaží paramilitaristická organizace Trinity, která nemá za cíl nic menšího, než násilím silně zredukovat lidskou populaci.

zdroj: www.youtube.com

Dwayne Johnson ničí město jako velká opice ve filmu podle retro videohry

Lara Croft je pojem. Když se tato ženská hrdinka poprvé představila v roce 1996 ve videohře Tomb Raider, tak bylo jasné, že už jen tak neodejde. Byla neohrožená a drsná. Když na to přišlo, nebála se za sebe nechat mluvit střelné zbraně. Takovou hrdinku přesně vyobrazovala Angelina Jolieová ve snímcích Lara Croft: Tomb Raider (2001) a Lara Croft: Tomb Raider - Kolébka života (2003). Oba snímky byly kritikou hodnoceny velmi vlažně.

V roce 2013 herní studio Square Enix videoherní sérii restartovalo a udělalo z Lary někoho, kdo místo pistolí a hrubé síly sází spíše na mrštnost a důvtip. Takovou bude i Lara Croft v podání Alicie Vikanderové.

Lara Croft (Alicia Vikanderová) bude bojovat o holý život. Snímek Tomb Raider...
lARA cROFT se letos neumístila
Autor: Jaroslav Totušek