130 let

Diskuze

Zemřela zpěvačka Vlasta Průchová

Český jazz přišel v pátek večer o velkou osobnost. Vlasta Průchová zemřela ve věku nedožitých 80 let po dlouhé těžké nemoci v motolské nemocnici. Talentované zpěvačce vzdal na své návštěvě v Praze hold i Louis Armstrong.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ajka

19. 6. 2006 13:58
Zpěvačka a člověk

Vlasta Průchová byla jen jedna. I kdyby se vyskytla  stejně dobrá zpěvačka,  nemůže mít to ryzí srdce jako Vlasta Průchová. Lidsky na ni  z našich celeb rit nikdo nemá.

0 0
možnosti

prorok

18. 6. 2006 3:31
tomu rikate zpevacka???

To ji rikate kralovna jazzu??!!!! To Vam musi jjebat dabel v hlave. Vzdyt za celej ten jeji zivot nemela ani jenom jeden hit. Nebyla vubec znama a slavna, snad jenom v te Praze ji par lidi znalo. Vubec nemela moc obdivovatelu. Kralovnou jazzu v Cechach zustane navzdy nezapomenutelna Eva Olmerova. Kazdyho cloveka je skoda kdyz umre. 

0 0
možnosti

r.

18. 6. 2006 7:50
Re: tomu rikate zpevacka???

Svatá pravda, měla nám to ukázat v Superstar. Jenom na Nově se vyrábějí nějaké královny. Duc, duc, duc a do magorů ještě jednou duc. Třeba ta slepičárna "královny popu", to byl hezký termín. Poskládat naše nejslavnější pop zpěvačky, a všechny byly královny, dohromady aby vyniklo jakému úděsnému krákorání tady všichni tleskají a platí za něj těžké prachy. Je k popukání sledovat jak kupa nejslavnějších zpěvaček nedokáže nasadit přesně. Ostudy.  Ale jak to sleduji, kultura a kvalitka se do středu zájmu veřenosti opět vrací. Spíš by mě zajímalo kdo za ten útlum mohl. Doba, režim, nedostatek peněz, konzum...? Nebo to jede samo od sebe po vlnách? Jednou dole jednou nahoře?

0 0
možnosti

Z USA

17. 6. 2006 22:01
Kavarna Alfa - Boule

Jenom pro pametniky: jako mladi jsme poslouchali Vlastu a Honzu Hammra  Velebnyho na vibrafon v Alfe, ktera je nyni jiz dlouho zavrena. Take pan. Riha exceloval se svym Jitterbeckem now its history.

0 0
možnosti

Jakub S.

20. 6. 2006 0:44
Jenom maličká oprava:

- prosím, jitterbug. Ale to jenom mimochodem. Snažte se v US, prosím, aby se trochu vědělo, že my tady ve (pro ně) východní, divné, jakési polobarbarské okrajové Evropě máme a měli jsme už tři generace (stejně jako Poláci třeba) 1* jazzmany, skladatele, hráče, kapelníky, zpěváky... Tam u vás je jich všude plno, že. A stejně tak countryových a blues. Já už se tam nepodívám - předtím jsem nesměl, a teď na to zas nemám mony, věk... a snad už ani chuť - tož tak jdou dějiny ve střední Evropě - odkazuji na začátek a konec Legendy Emöke od Danyho Smiřického... A právě od něj bych moc chtěl číst nekrolog! P. Š., čtete tohle někdy? Sdělí Vám to někdo, p r o s í m - ?

Je mně strašně smutno. Docela všední, obyčejná půlnoc nad moravským městem. A za mořem ráno vstává... Smutná se věčně střídá s veselou - a život s člověkem si hrává... Tak promiňte.

0 0
možnosti

Klindera

17. 6. 2006 20:53
František

Veliký žal a smutek nad skonem PRVNˇI a bohužel asi poslední DAMY jazzu.

Měl jse tu vzácnou a neopakovanou čest.že jsem se byt krátkou,ale nezapomenutelnou,kratičkou cvilku,kdy se mi snažíla s její laskavostí a šarmem zasvětit du tajů jazzového zpěvu.Byla člověkem,naněhož nelze zapomenout.

0 0
možnosti

tomas

17. 6. 2006 20:03
hluboky respekt

.. a ciste nebe!

0 0
možnosti

Hlína

17. 6. 2006 12:55
HE?

Vůbec nevím o koho jde ;-D;-D a je mi to co? No co???? Je mi to šumafuk :-)

0 0
možnosti

Pavel

17. 6. 2006 12:13
Úžasná zpěvačka

Byla to úžasná zpěvačka, synkopy měla v krvi. Čest její památce.

0 0
možnosti