Pátek 31. března 2023, svátek má Kvido
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Věda

Cizokrajná strava je zdravá, zjistili vědci díky housenkám. Co to má společného se smažákem?


Češi smažený sýr milují | foto: Shutterstock

Premium
Lidové noviny jsou bezpochyby nejprestižnější český deník. Vysoké renomé s sebou ale nese i nevýhody. Patří k nim i mírný sklon listu k snobismu. Před časem se třeba na poradě řešilo téma českého národního pokrmu, smaženého sýra.

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Vyzkoušet první měsíc za 1 Kč

Výsledkem jednání bylo, že v novinách vyjde téma Obludnost jménem smažák. V zasedací místnosti mohlo být něco přes deset lidí. Smažáku se mezi nimi zastal jen jeden odvážlivec. Ano. Byl jsem to já, Váš Skromný Vypravěč. Všichni ostatní se přidali k stanovisku, že jde o zločin proti gastronomii.

Samozřejmě jsem těm pokrytcům nevěřil. Vsadím svoje poslední kindervejce, že se nejméně polovina z nich láduje zlatavými obdélníky s hranolky a tatarkou alespoň jednou do měsíce. Možná i častěji. Tradiční kuchyně ovšem nemusí být vždycky nejzdravější. Někdy je proto lepší upřednostňovat cizokrajnou stravu.

Tento text je součástí prémiového obsahu pro předplatitele

Dočtěte článek až do konce

Jako člen navíc:

  • Máte k dispozici více jak 30 000 prémiových textů na Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Získáte přístup ke všem našim novinám a časopisům online a zdarma
  • Přednostně pořídíte vstupenky na koncerty v síti Ticketportal a mnohem více
Máte už aktivní předplatné? Přihlásit se
Autor:

Mohlo by vás zajímat