130 let

Populární podnik s asijskou kuchyní se letos v květnu přestěhoval z Podskalí do nových prostor v Mosaic House. Kromě většího počtu míst čeká hosty i rozšířené menu. Na snímku kachní salát | foto: Honza Zima

Premium

Bůček s příchutí Bali a důmyslné detaily. Restaurace QQ Asian Kitchen láká na neotřelé kombinace

Jídlo
  •   10:00

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Pražským gurmánům je restaurace se dvěma QQ ve znaku známá už nějaký ten pátek. Dvojice šéfkuchařů Lee Chang (39) a Nyoman Purnata (41) se však rozhodla svůj podnik, ve kterém kombinují chutě balijské, tchajwanské a japonské kuchyně, přestěhovat do nových prostor.

Na rozdíl od konkurenčních podniků totiž nabízela moderní fúzi asijské gastronomie, a to zejména díky dvěma šéfkuchařům. Zatímco Nyoman Purnata do Česka přišel z ostrova Lembongan nedaleko Bali, jeho kolega Lee Chang se narodil tchajwanským rodičům v americkém Coloradu.

Do Prahy se oba přestěhovali v roce 2009 a poprvé se setkali v kuchyni podniku LS Club. Padli si do oka a po dvou týdnech už nad pivem, které si pravidelně dávali po práci, začali přemýšlet o vlastním podniku. „Než jsme otevřeli první QQ, zabralo to asi dva roky. Trvalo nám najít ideální lokaci. Samozřejmě bychom byli nejraději v centru, ale nájmy jsou tam obrovské. Nejprve to vypadalo, že otevřeme na Žižkově, ale nakonec jsme objevili skvělý prostor v Podskalí,“ vypráví Lee. „Nájem byl levný, a tak jsme místo neřešili. Prostě jsme chtěli do svého.“

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu Lidovky.cz, iDNES.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se
Autor: