Thajské červené kari s tofu
- 2 balení čerstvého tofu
- cuketa
- červená kari omáčka
- kokosové mléko
- rybí omáčka
- palmový cukr
- bazalka
- červené chilli
U čerstvého tofu můžeme zvolit dvě varianty. Tofu na smažení – které překrojíme na 1,5cm-2cm silné plátky a osmažíme do křupava jako smažený sýr nebo tzv. „firm tofu“, které je krásně jemné a vypadá jako ultra měkký tvaroh. Toto tofu není potřeba vařit.
Poskládáme je do věžičky (3 ks na porci) na talíř, přikrájíme čerstvou cuketu a přidáme ji nahoru. Přidáme červenou kari omáčku, zjemněnou kokosovým mlékem, rybí omáčkou a palmovým cukrem. Do kari omáčky na talíři nakapeme ještě trochu kokosového mléka a červeného chilli, omáčku doplníme o pár proužků čerstvé bazalky.